Ahhoz, hogy testsúlycsökkenésünk hatékony legyen és elsősorban hosszútávra szóljon, életvitelünkben és gondolkodásunkban kell szükségszerű változásokat tennünk!  

Mozgásra születtünk. A testfelépítésünk  tagadhatatlanul ezt bizonyítja. Több mint százezer évvel ezelőtt megkaptuk bölcs testünket, amit vadászatra és gyűjtögetésre fejlesztett ki a természet. Tehát a zsírégetés magától értetődött. Biológiai rendszerünk minden egyes bevitt táplálékot életté varázsol bennünk. Ez egy varázslat, hiszen 70 billió testi sejt zavartalan csapatjátékát kell szabályoznia és rendben tartania. 

Biorendszerünk működését viszont nekünk is segítenünk kellene! 

Segítsük szervezetünk megfelelő működését!

Fáradtnak érezzük magunkat reggelente és mégis a pékségbe vezet az utunk? Közben azon gondokodunk, hogy vajon mennyit mutathat a mérleg? 

A pékségben eltöltött sorban állás helyett inkább keljünk fel fél órával hamarabb és indítsunk el egy 15-20 perces tornát akár a youtube-on. Számtalan lehetőség közül választhatunk!  Azóta természetesen már személyre szabottan készítek edzéseket. 

Szóval ugorjunk bele az edzőruhánkba és váltsunk olvadó üzemmódba...azaz zsírolvadó üzemmódba!  Ha a reggelt mozgással kezdjük, szinte új testet kapunk és vitathatatlanul jobb lesz a napunk. Ez észrevehető lesz a problémamegoldásaink és az emberekkel való kommunikáció során is. Lehet, hogy az egészből csak annyit fogunk tapasztalni, hogy jól érezzük magunkat mindenféle megmagyarázás nélkül. Lesznek, akik furcsán néznek ránk, de gondoljunk csak bele, fordított esetben mi is ezt tennénk. 

  

Ha mozgással kezdjük a reggelt, más lesz a napunk!

Egy kis FONTOS!

A női test normál esetben legfeljebb 70% vizet és 20% zsírt tartalmaz, és legalább 15%-nak kell lenni az izmoknak. Ha mondjuk 60 kilósak vagyunk, így 9 kg vázizmunk és 12 kg zsírunk lehet. Minden egyes kiló zsírban 7000 kcal-nyi energiatartalék rejtőzik. Aki túlsúlyos, annak ezeket a 7000 kcal-s csomagokat kell ledolgoznia, másként nem megy. Ám észre fogja venni: a futás vagy egyéb más sport hatására elolvadnak, mint a vaj a napon. ( Maron Grillparzer) 

Tahát a zsírégetés fontos kelléke a mozgás!

Már napi 30 perc mozgással elindulhat a folyamat. Ezenkívül a rendszeres mozgás még számos pozitív mellékhatást is eredményezhet: boldogsághormon szintünk megemelkedik, nőnek az izmok, feszessé válik a bőrünk és önbizalmunk/önbecsülésünk mutatója is komoly emelkedést mutat majd.  Extra cafetéria juttatás még a szilárd csontok és ízületek , ellenálló képességünk megnő, erősödik a tüdőnk, megelőzi a szívinfarktust, az agyvérzést, csökkenti a depressziót. Melyik munkahely biztosítja számunkra ezeket az ajándékokat? Mindig az önmunka a legbiztosabb! 

A boldogsághoz szükség van mozgásra. 

Hogyan keletkezik a túlsúly? Milyen ételeket nem ismernek fel a génjeink?

A következő Esszencia írásból kiderül.