Valószínűleg sok embernek nem lesz szimpatikus az alábbi írás, de itt az ideje, hogy saját kezünkbe vegyük az egészségünket és bevalljuk végre magunknak, hogy hulladékkaját eszünk!

A mai napig sokan kutatják az globális elhízás okát. A ma élő nemzedékek valószínűleg az elhízásra hajlamossá vált elődök leszármazottai. A korlátlan táplálékfelvétel korszakát éljük és mindez nem fog büntetlenül maradni. Ahogy ezt már tapasztaljuk is.  

Mi az az üres kalória:? Zsír és cukor. 

 

Nem vagyunk éhesek, mégis szemtelenül nagy mennyiségeket eszünk, és ami a legborzasztóbb, hogy sok étel a kukában köt ki! 

Egyéni felelősség 

A táplálkozás egyéni felelősség. Testünk 70 milliárd sejtjének szüksége van esszenciális vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, fehérjékre és Omega-3-zsírsavakra. És mielőtt azonnali hatást akarunk elérni ezek bevitelével, akkor álljunk meg egy percre és gondoljunk abba bele, hogy testünk sejtjeinek 70%-a 8-12 hónap alatt egyszer teljesen lecserélődik.  Legyünk türelmesek és adjuk meg azt az időt a beépülésre, mint amit megadtunk akkor is, amikor tápanyagokban szegény étellel építettük le az egészségünket. 

Mindezt egészítsük ki mozgással - ahogy a korábbi cikkekben is írtam -, hiszen enélkül járványszerűen elterjednek azok a civilizációs betegségek, amelyeket egy idő után nem lehet majd visszaszorítani. 

Tények!

  • Ellustult a szervezetünk.
  • Az izomsorvadás korszakát éljük. 
  • A testtartásunk romlott.
  • A szív- és tüdőkapacitásunk pedig vészesen gyenge.  
  • Csökkent az immunvédekezésünk. 
  • A túlsúly mind fizikailag, mind szellemileg teljesítőképesség csökkenést eredményezett. 

Az energiaital és kísérőként a cigi nem energiát fog adni a nap folyamán, hanem szívmegállást!

A mikrotápanyag-hiány hozzájárul a túlsúlyhoz. 

A gyógyszeres kezelések nem fognak megtanítani minket arra, hogy milyen az egészségtudatos életvezetés, éppen ezért az egyetlen megoldás a gyökeres életmódváltás. 

Klinikai vizsgálatokat kezdtek el folytatni a metabolikus memória feltérképezésére. Igazolták, hogy létezik ez a "jelenség". A vizsgálat lényege, hogy ha valaki életében rendszeresen mozgott, és egészségesen élt, akkor ennek a jótékony hatását egész életében élvezni fogja. Lényeges azonban, hogy az az időszak hossza, amikor egészségtudatosan élt valaki, nagyban meghatározza, hogy meddig élvezheti ezt a jóllétet (ami egyben jólét is). Tehát minél korábban kezdünk el így élni, annál biztosabb, hogy nem fogunk a kórház folyosóján ácsorogni vizsgálatokra várva. 

Burjánzik a tudatlanság és a lustaság! 

Az ok: mikrotápanyagaink értéke megcsappant. Nézzük csak, hogyan?

  • Étkezési szokásaink olyannyira megváltoztak, hogy már nem főzünk, ehelyett éttermekbe és kifőzdékbe járunk.
  •  Fogalmunk sincs, hogy meddig tárolják és szállítják az élelmiszereinket, mi csak leemeljük a polcról, és megbízunk a "friss" jelzőben. Mindezeket előtte feldolgozzák különböző módokon: mikrohullám, tartósítás, pasztörizálás, főzés stb. 
  • A kemikáliák óriási mennyiségben vannak jelen! Régen a jégkorszak, ma pedig a kemikáliák lúgozzák a talajt. 
  • Kétszer annyi zsírt ( lehet, hogy keveset írok, bár szeretek optimista lenni) és legalább tízszer annyi cukrot fogyasztunk, mint akár 200-300 évvel ezelőtt. 

Szomorú tények ezek, de ha ez nem nyitja fel  szemünket, akkor semmi. 

Ma, 1000 kalóriányi mennyiségből a szervezetünk csak a töredékéhez jut hozzá azokhoz a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, amelyre szüksége lenne. Ezért nem értik az emberek, amikor nem fogynak, pedig keveset esznek. A kevés evés vagy nem evés NEM EGYENLŐ a fogyással. 

Míg régen az ösztöneinkre hallgattunk az étkezéseinket illetően, ez mára kihalt belőlünk. Itt lép érvénybe a tudás. Az ösztönt ma tudásra kell cserélni.

Ma, az internet adta lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Akik a saját kezükbe kívánják venni az egészségük megoldását, azok megtalálják a lehetséges opciókat, ad absurdum szakemberhez fordulnak. Az életmódváltás küzdelmes feladat, viszont a betegséggel való harc is az.

Melyiket éri meg jobban választani?

Jó egészséget kívánok!

Beremiké esszenciái