A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin hiányos!

Első, országos, reprezentatív D-vitamin-szint mérő kutatás készült 2017-ben, melyet a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati Klinika kutatócsoportja végzett el, melyet nyilvánosságra is hoztak a D-vitamin konszenzus szakmai konferencián

A korábbi 60 százalékos becslés sem volt kevés, de a 95 százalékos arány már komoly problémára hívja fel a figyelmet. 

 

A D-vitamin hiány ma már népbetegség!

Tél végére drasztikus mennyiségben lecsökken a D-vitamin szint a magyarok szervezetében. Azaz tízből kilenc magyar esetében. A 2017 áprilisában, felnőtt lakosság körében elvégzett - nem, életkor és lakóhely szerint is - reprezentatív kutatás egy olyan súlyos problémára hívja fel a figyelmet, miszerint  a magyar, felnőtt lakosság átlagos D-vitamin-szintje 16 ng/ml, ami körülbelül a fele a normál értéknek.

Magyarországon márciustól októberig naponta 15 perces, az arcot és a fedetlen végtagokat érintő, 10-15 óra közötti direkt napsugárzás szükséges a megfelelő D-vitamin-szint eléréséhez.

A magas faktorszámú naptejek viszont nem teszik lehetővé a D-vitamin bejutását a szervezetbe,

illetve nagyon sokan nem tartózkodnak kint a szabadban még nyáron sem. 

Októbertől szükséges a pótlása, mert a nyáron összegyűjtött tartalékok ekkorra kiürülnek, hiszen körülbelül 6 hét alatt feléljük az eltárolt vitamint. Gyakorlatilag az őszi-téli hónapokra vészesen alacsonyra süllyed a D-vitamin szint, ami köztudottan sok egészségügyi kockázatokkal jár.

Az egészséges sejtfejlődés nélkülözhetetlen eleme a D- vitamin!

 Hiánya szív- és érrendszeri betegségeket, csontritkulást, az immunrendszer legyengülését, cukorbetegséget okozhat, de akár tumoros, illetve vérképzőszervi betegség kockázatát is fokozhatja.

A D-vitamin szint fenntartása különösen kisgyermekeknél nagyon fontos a sejtfejlődés miatt, mert ipari mennyiségben kenjük rájuk az erős naptejet, ezért nem jutnak természetes úton elegendő D-vitaminhoz. Persze nem a legnagyobb UV-sugárzásban kell a gyermeket a napra zavarni. 

Az evolúció az embert nem mesterséges fényre teremtette, időnk többségét mégis így töltjük. 

A D-vitamin szabályozza a hormonok által vezérelt folyamatokat és ma már nem titok, hogy a rákos sejtek kialakulását is megakadályozhatja. 

Fontos! 

A vitaminok nem alternatív gyógymódot jelentenek, hanem természettudományosan ellenőrizhető hatást fejtenek ki, és így a hagyományos orvoslás részét képezik. Egyetlen nyugdíjbiztosító sem fizet Önnek soha ezzel összemérhető juttatásokat!  (Andreas Jopp)

Jó egészséget! 

Beremiké esszenciái