Létünk elixírje a víz 

Az élet vízben kezdődött, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy testünk 70-80 %-a víz. Míg egy csecsemő testében kilogrammonként 690 gramm víz van, addig egy felnőttében 600 gramm. Korunk előrehaladtával a mennyiség folyamatosan csökken. 

Ahhoz, hogy anyagcserénk megfelelően működjön, vízre van szükségünk, ezért fontos a mennyiségen túl a minőségi folyadékpótlás is. Szabályozza hőmérsékletünket, ezt szolgálja az izzadás, emellett méregtelenítő hatása is bizonyított. 

Minimum napi 8 pohár víz fogyasztása ajánlott!

 

Gondoltunk valaha táplálékként a vízre? Víz nélkül maximum 4-5 napot bírunk ki, míg étel nélkül akár hetekig elélhetünk. A létfontosságú jelző itt lép érvénybe! 

A szobahőmérsékletű víz valóban jót tesz abban az esetben, ha emésztési problémáink vannak. Szó szerint felébreszti a gyomrunkat és az egész bélrendszerünket. Ha eddig nem tettük, akkor készítsünk az éjjeliszekrényünkre egy fél literes üvegben vizet minden este, és reggel az első mozdulatunk az legyen, hogy kortyolunk egy nagyot. 

És most vegyünk szemügyre néhány vízhez adható "segédeszközt". Mi a helyzet a nyers citromlével vagy a mindenki által sztárolt zöld teával? No és az almaecet vagy a böjt hatása? Valóban leugranak rólunk azok az undok zsírpárnák? 

  1. Facsarjunk egy üveg citromlébe legalább két CITROMot. A citromlé nem csak lúgosít - megakadályozva ezzel a gyomorsav túltermelődését-, de felébreszti az érzékeinket is. Ha mindezt étkezés előtt fogyasztjuk, akkor 20 perccel előtte tegyük. Ilyenkor könnyű ételeket együnk, mint pl. sovány, fehér húst, salátát, gyümölcsöt. 

A citromlé fogyasztásának módszerét egyébként szerzetesek találták fel koplalásuk enyhítésére. Tapasztalatuk szerint kevésbé voltak éhesek.  

Tehát a legenda igaz, sokat segíthet a fogyókúrás időszakban és még a vérünket is kitisztítja.

    2. Ahogy szokták mondani, a mindennapi ZÖLD TEA orvosság. Valóban így van? Mindenesetre serkenti az anyagcserét és az emésztést, ezen kívül felpörgeti a gondolkodást is. Felér egy kiadós alvással. Fokozza a kreativitást és a koncentrációképességet is megnöveli. Mindezek elérésében a benne lévő nélkülözhetetlen anyagok segítenek. Ezek pedig:

  • az ásványi anyagok, a kalcium, vas, nátrium, kálium, magnézium, kálium és cink, amik külön-külön nagy szerepet töltenek be egészségünk védelmében. A teljesség igénye nélkül ilyen a csonterősítés, a sejtanyagcsere serkentése, sebgyógyulás. 
  • A-, C- és E-vitamint tartalmaz, amik a szabadgyökök megsemmisítésében vesznek részt.
  • B-vitamin tartalma az idegek megfelelő működését szabályozza. 
  • Polifenol tartalma pedig fiatalságunk megőrzéséért felel, ugyanis meggátolja a sejtek öregedését. 

A legenda a zöldtea esetében is megállja a helyét

   3. Az ALMAECET inkább aminosav, vitamin és ásványianyag tartalma miatt lehet hasznos. Tartalmaz továbbá béta karotint is, ami regeneráló hatású.  Az ajánlások szerint étkezés előtt 2-3 kávéskanál almaecetet szükséges meginnunk szénsavmentes ásványvízzel, így koplalás nélkül fogyhatunk. Egy hátulütője van, hogy az ecetek általában savasítják a szervezetet, így még éhesebbek lehetünk tőle. Az ecetek közül egyedül az almaecetnek van pozitív élettani hatása, ettől függetlenül csak a fent említett tulajdonságok miatt lehet inkább hasznos. A legenda nem feltétlenül válik be

   4. A végére hagytam egy igen megosztó lehetőséget, ez pedig a BÖJT. Nem az éhezést, hanem a szervezet méregtelenítését szolgálja, erősítve ezzel az immunrendszert. Valóban csökken  a testsúly és kisimul a bőr a kúra alatt, ezért a narancsbőr egyik "ellenszere" is lehet. Akinek nehéz végigcsinálni egy hosszabb kúrát, az tartson hetente legalább egyszer léböjt napot. Varázslatos hatása van! A legenda igaz! 

Összefoglalva a fogyás elsősorban fejben dől el, hiszen szó szerint át kell programoznunk az agyunkat egy teljes életmódváltásra és ez nagyfokú önfegyelmet és kitartást követel meg. Ha nem tudatosítjuk magunkban a változás szükségességét, kínlódás lesz az egész folyamat. 

Jó egészséget kívánok!

Beremiké esszenciái